keskiviikko 6. helmikuuta 2013

3 vkoa

Olen ollut tämän päivän kotosalla hoitamassa nuorimmaistamme kuumeen vuoksi. Kovin on ollut rauhallista täällä kotosalla. Nythän muina päivinä täällä meillä koiravahtina on ollut anoppini. Kiitos Kaijalle siitä, että olet mahdollistanut minulle työssäkäynnin rauhallisin mielin. Pennut syövät nyt aamuisin ja iltaisin lihaa sekä kermaviiliä. Koostin lupaamani videon teille heidän syönneistään. Videolta näkee kuinka jo kolmannella kerralla Ässät pääsevät syömisen makuun. Loppuviikosta alamme maistella myös pentunappulaa, johon siirrymme sitten ensi viikolla. Jos oikein hyvin käy, niin pääsemme ulkoilemaan ensi viikolla pieniä pätkiä pihalla. Tänään illasta punnitsen pennut ja annan niille ensimmäisen matokuurin. Lisäilen kolmiviikkoispainot myöhemmin tänne blogiin. Hampaatkin alkaavat jo tuntua, joten vielä hetken näiden kanssa voi leikkiä ilman suojapukua mutta pian sitä joutuu pukeutumaan haarniskaan, kun menee noiden pirajoiden tykö.

Kuvasin pennut päivemmällä olohuoneemme lattialla. Samalla pääsin seuraamaan jokaisen reaktioita uudessa ympäristössä. Kaikki pojat olivat todella reippaita. Lasse oli omalla vuorollaan jo hieman väsynyt. Nukkui laatikossa, kun hain pojan kuvattavaksi mutta herättyään lähti kyllä tutkimaan mattoa ja huonekaluja. Lahjasta oli vaikea saada kunnollista kuvaa, kun tämä pienokainen pisteli menemään koko ajan ja hakeutui myös minun luokse turhan ahkeraan. Lissun piti aluksi hieman piipata mutta lähti sitten kuitenkin nuuskuttelemaan. Lucile otti uuden paikan rauhallisesti vastaan. Huomasin, että Lucilen silmissä on häivähdys sinistä. Saa nähdä tuleeko niistä siniset. Ottomaaneista, jotka muuten tänään täyttivät 2 vuotta (Paljon onnea Mökö, Eetu, Tarmo, Fido, Tikki ja Rytmi!), Mököllä oli siniseen taipuvat silmät pienempänä (ks. alla kuva Mököstä kolmeviikkoisena) mutta isompana miehelle tuli vaaleanruskeat silmät (ks. alla kuva Mököstä 1,5-vuotiaana).

Mökö 3-viikkoisena

Mökö-poika aikuisena

ENSIMMÄINEN PENTU
Työnimi: Lissu
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 276 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 714 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1097 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1538 g
Painon nousu prosenteina: 457%

Lissu tuumii hetken, kunnes...

päättää, että:"Mä meen nyt."

TOINEN PENTU
Työnimi: Late
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 327 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 807 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1250 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1778 g
Painon nousu prosenteina: 444%

Late tarkkaavaisena

Late patsastelee

KOLMAS PENTU
Työnimi: Lahja
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 230 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 509 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 810 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1144 g
Painon nousu prosenteina: 445 %

Lahja tutkimusmatkoillaan

Kyllähän sitä pitää kaikki paikat tutkia.

NELJÄS PENTU
Työnimi: Lucile
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 285 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 714 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1097 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1535 g
Painon nousu prosenteina: 439 %

Lucile ihmettelee kameraa
 
Lucile tutkimassa leluja

VIIDES PENTU
Työnimi: KooKoo
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 303 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 723 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1116 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1484 g
Painon nousu prosenteina: 390 %


KooKoo ottaa rennosti

KooKoo ja Mr. Pupu

KUUDES PENTU
Työnimi: Lasse
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 349 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 704 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1180 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1693 g
Painon nousu prosenteina: 385 %


Paikoilleen valmiina

- hep!

Nautiskelija Nro 3 - arvaatko kuka?

Ässien kolme ensimmäistä ruokailua

Moni on minulta kysellyt mitenkähän isoiksi mahtavat nämä pennut kasvaa. Tuntuu, ettei minulla ole vastausta tähän. Olen vertaillut meillä kasvaneiden pentueiden syntymäpainoja ja nyt sitten kolmeviikkoispainoja. Kiian Seiskoista kolmeviikkoisena pienin eli Kaneli painoi 1122 grammaa ja isoin eli Muusa 1312 grammaa. Nykyisin Seiskoista isoin on Kelpo (54 cm) ja pienin Muusa (47,5 cm). Kelpohan painoi 238 grammaa syntyessään ja kolmen viikon iässä 1239 grammaa. Pentueesta, johon Kiia syntyi, kolmeviikkoisena pienin eli Piitu painoi 1156 grammaa ja isoin eli Kessu 1424 grammaa. Nykyisin pentueen pienin on Tanskassa asuva Zoya ja isoin Kessu. Zoya painoi kolmeviikkoisena 1233 grammaa. Jarrukoista kolmen viikon iässä pienin eli Lara painoi 1474 grammaa ja isoin eli Super painoi 1920 grammaa. Nykyisin pentueesta pienin on edelleen Lara (48 cm) ja isoin Theba (50,5 cm). Syntyessään Jarrukoista pienin oli Ronja, joka on nyt 49,5-50 cm korkea. Ottomaaneista kolmeviikkoisena pienin pentu eli pentueen ainoa tyttö painoi 1337 grammaa ja isoin eli Fido 1760 grammaa. Ottomaaneista pienin oli syntyessään Tikki, joka nykyään on sen 51 cm korkea. Näyttäisi tämän hyvin pienen tilaston perusteella, ettei koiran koko aikuisena ole suorassa suhteessa sen syntymäpainoon vaan pikemmin siihen kuinka pentu kasvaa ensimmäisinä viikkoina. Jatkamme siis harjoituksia... :)

7 kommenttia:

 1. Olisko tämänkertainen nautiskelija mahdollisesti KooKoo?

  Lahjan seikkailumieli tuo kovasti mieleen erään Lentsun viime keväältä.... ;D

  VastaaPoista
 2. No nyt on KooKoo!:) Kyllä on söpösiä kaikki lapsoset <3

  VastaaPoista
 3. Miekii veikkaisin Keravan kollia.... ;D

  Ihania ovat <3

  VastaaPoista
 4. Voi mahoton mitä kuvia taasen <3 !
  Eiköhän se naatiskelija tällä kertaa nyt oo KooKoo?
  T.Reija

  VastaaPoista
 5. Sinisten pentujen silmät näyttää pitkään siniseltä, mutta ei niissä ei ole sitä jäänsinistä sävyä. Ovat tummansiniset vielä luovutusiässä, mitä vaaleammat sen vaalemmat ne on aikuisena sitten. Savulla oli aika tummat pienenä, ja nyt ne on grafiitin harmaat. Toivottavasti jää tuommoiseksi, eikä muutu ruskeaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Meinasinkin alkaa kysellä sinulta Savusta, kun sinulla on aikaisempaa kokemusta näistä smurffeista. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.