keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Yhteenveto synnytyksestä

Kiia söi vielä maanantaiaamuna reippaasti ruokansa mutta alotti sitten paaston. Illasta Kiia läähätteli ja petaili jonkin verran. Myös tyhjennys alkoi maanantai-iltana. Lämmöt lähtivät laskuun illasta ja alle 37 ne menivät puolen yön aikoihin. Lämmöt pysyivät pitkään alhaalla aina tiistai-iltaan asti. Illasta seitsemän aikoihin Kiia alkoi läähättää enemmän. Myös petaaminen lisääntyi. Ensimmäiset ponnistukset nähtiin jo kahdeksan maissa mutta vesipussi tuli vasta 00:30. Kävimme välillä ulkona ja ulkoilu vauhdittikin avautumista.

Vesipussin jälkeen tuli noin tunnin tauko supistuksiin. Ehdimme jo hetken pelätä pahinta ja soittaa varmuuden vuoksi päivystävälle. Tämä soitto ilmeisesti laukaisi uuden supistusten aallon ja saimmekin ensimmäisen pennun, Lissun, maailmaan. Lissu sai nimensä siitä, kun koko illan ajan Kiia pesi itseään todella ahkerasti. Serkkuni kanssa vitsailimme, että ensimmäisen pennun nimeksi tulee Lipsu. No, Lipsusta tulikin Lissu.

Toinen pentu, Late, syntyikin heti Lissun perään. Lissun ja Laten välillä oli vain 20 minuuttia. Laten nimi tulee englanninkielisestä sanasta late... Arvaattekin varmaan, että tämänkin nimen takana on serkkuni ja minun angsti pitkästä odotuksesta. Latea seurasi vanavedessä Pikku Lahja. Laten ja Lahjan välillä oli vain 5 minuuttia. Neljäs pentu, Lucile, syntyi tästä 12 minuutin päästä. Lucile sai nimensä siitä, kun tyttäreni ranskalaisen serkun, Pascalinen, syntymäpäivä on tänään. Pascalinen siskon nimi on Lucile, mikä sopikin hyvin tähän L-tiimiin. Lucilen jälkeen tuli pieni tauko. Kiia olikin pukannut neljä pentua 37 minuutin sisään.

Viides pentu, KooKoo, syntyi Lucilestä vähän reilun tunnin päästä. KooKoo sai lyhenne sanoista Keravan kollit. Vintiöt-sarjassa esiintyvä Rane, joka on muuten kingi, "valaisi" aina Keravan kolleja. Tilanne taas rauhoittui toviksi. Käytimme Kiian ulkona ja vaihdoimme alustat, sillä serkullani alkoi uni painamaan sen verran, että hänen oli hyvä päästä jo makuulleen. Syötin Kiian tässä vaiheessa.

Röntgenkuvista olimme Jassun kanssa näkevinämme kuusi pentua. Eläinlääkärihan arvioi lukumääräksi 5-6 mutta itselläni oli kyllä vahva usko siihen, että olimme Jassun kanssa oikein asiaa tuumailleet. Eikä Kiiakaan ollut vielä täysin levollinen. Niinpä jäin odottamaan vielä sitä kuudetta pentua, joka sitten syntyikin 40 minuuttia KooKoon jälkeen. Porukain isoin komistus sai nimekseen Lasse, sillä hänellä on samanlainen puolikauluri kuin siskollaan Lissulla.

Kaikki pennut alkoivat imeä reippaasti ja tuntuvat todella tyytyväisen oloisilta. Myös Kiia-mamma voi hyvin. Kiia makaa hievahtamatta laatikossa. Hänet pitää juottaa ja syöttää sinne. Tarpeille pitää mamma viedä hihnassa, sillä muuten hän ei suostu jättämään pentujaan. Mittailen Kiian lämmöt ja punnitsen pentujen painot sitten illasta. Kohta laitan pennuista passikuvat tänne blogiin.

Lyhyesti:

1. pentu, Lissu, klo 2:45, 276 g
2. pentu, Late, klo 3.05, 327 g
3. pentu, Lahja, klo 3.10, 230 g
4. pentu, Lucile, klo 3.22, 285 g
5. pentu, KooKoo, klo 4.35, 303 g
6. pentu, Lasse, klo 5.45, 349 g

3 kommenttia:

  1. Mä oon niin sekasin tästä kaikesta onnesta, että kohta täytyy varmaan soittaa töihin että oon niin sevon, ettei kykene tulla=o). <3 t.reija

    VastaaPoista
  2. Mietin koko eilisen illan niin ankarasti Kiian synnytystä että tulihan se uniinkin.. erona vain se että pentuja syntyikin 10. Aamulla oli mukava heti lukea tilannepäivitykset. Onnea koko pesueelle! Jospa niitä sitten pääsisi vielä ihastelemaan muuan viikon päästä. Heli R.

    VastaaPoista
  3. Onnea pentusista!! <3

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.