Synnytys

keskiviikko 16. tammikuuta 2013


Yhteenveto synnytyksestä


Kiia söi vielä maanantaiaamuna reippaasti ruokansa mutta alotti sitten paaston. Illasta Kiia läähätteli ja petaili jonkin verran. Myös tyhjennys alkoi maanantai-iltana. Lämmöt lähtivät laskuun illasta ja alle 37 ne menivät puolen yön aikoihin. Lämmöt pysyivät pitkään alhaalla aina tiistai-iltaan asti. Illasta seitsemän aikoihin Kiia alkoi läähättää enemmän. Myös petaaminen lisääntyi. Ensimmäiset ponnistukset nähtiin jo kahdeksan maissa mutta vesipussi tuli vasta 00:30. Kävimme välillä ulkona ja ulkoilu vauhdittikin avautumista.

Vesipussin jälkeen tuli noin tunnin tauko supistuksiin. Ehdimme jo hetken pelätä pahinta ja soittaa varmuuden vuoksi päivystävälle. Tämä soitto ilmeisesti laukaisi uuden supistusten aallon ja saimmekin ensimmäisen pennun, Lissun, maailmaan. Lissu sai nimensä siitä, kun koko illan ajan Kiia pesi itseään todella ahkerasti. Serkkuni kanssa vitsailimme, että ensimmäisen pennun nimeksi tulee Lipsu. No, Lipsusta tulikin Lissu.

Toinen pentu, Late, syntyikin heti Lissun perään. Lissun ja Laten välillä oli vain 20 minuuttia. Laten nimi tulee englanninkielisestä sanasta late... Arvaattekin varmaan, että tämänkin nimen takana on serkkuni ja minun angsti pitkästä odotuksesta. Latea seurasi vanavedessä Pikku Lahja. Laten ja Lahjan välillä oli vain 5 minuuttia. Neljäs pentu, Lucile, syntyi tästä 12 minuutin päästä. Lucile sai nimensä siitä, kun tyttäreni ranskalaisen serkun, Pascalinen, syntymäpäivä on tänään. Pascalinen siskon nimi on Lucile, mikä sopikin hyvin tähän L-tiimiin. Lucilen jälkeen tuli pieni tauko. Kiia olikin pukannut neljä pentua 37 minuutin sisään.

Viides pentu, KooKoo, syntyi Lucilestä vähän reilun tunnin päästä. KooKoo sai lyhenne sanoista Keravan kollit. Vintiöt-sarjassa esiintyvä Rane, joka on muuten kingi, "valaisi" aina Keravan kolleja. Tilanne taas rauhoittui toviksi. Käytimme Kiian ulkona ja vaihdoimme alustat, sillä serkullani alkoi uni painamaan sen verran, että hänen oli hyvä päästä jo makuulleen. Syötin Kiian tässä vaiheessa.

Röntgenkuvista olimme Jassun kanssa näkevinämme kuusi pentua. Eläinlääkärihan arvioi lukumääräksi 5-6 mutta itselläni oli kyllä vahva usko siihen, että olimme Jassun kanssa oikein asiaa tuumailleet. Eikä Kiiakaan ollut vielä täysin levollinen. Niinpä jäin odottamaan vielä sitä kuudetta pentua, joka sitten syntyikin 40 minuuttia KooKoon jälkeen. Porukain isoin komistus sai nimekseen Lasse, sillä hänellä on samanlainen puolikauluri kuin siskollaan Lissulla.

Kaikki pennut alkoivat imeä reippaasti ja tuntuvat todella tyytyväisen oloisilta. Myös Kiia-mamma voi hyvin. Kiia makaa hievahtamatta laatikossa. Hänet pitää juottaa ja syöttää sinne. Tarpeille pitää mamma viedä hihnassa, sillä muuten hän ei suostu jättämään pentujaan. Mittailen Kiian lämmöt ja punnitsen pentujen painot sitten illasta. Kohta laitan pennuista passikuvat tänne blogiin.

Lyhyesti:

1. pentu, Lissu, klo 2:45, 276 g
2. pentu, Late, klo 3.05, 327 g
3. pentu, Lahja, klo 3.10, 230 g
4. pentu, Lucile, klo 3.22, 285 g
5. pentu, KooKoo, klo 4.35, 303 g
6. pentu, Lasse, klo 5.45, 349 g

tiistai 15. tammikuuta 2013


62. vrk vol 2


Lämmöt olivat edelleen alhaalla tuossa reilu tunti sitten, mikä viittaisi vahvasti siihen, että ensi yö meneekin valvoessa. Kiia makailee rauhallisena tuolla pentuhuoneessa. Välistä käy pöyhimässä pesässä täkkejä. Annetaan nyt tytön valmistautua urakkaan... Kiitos teille kaikille hengessä mukana olleille tsempeistä jo tähän mennessä.

tiistai 15. tammikuuta 2013


62. vrk


Puolelta öin lämmöt olivat 36,7. Samoin neljältä ja kahdeksalta tänä aamuna. Kahdeksalta Kiia oli varsin rauhallinen, vaikkakin oli yöllä selkeästi peitallut. Soittelinkin serkulleni, ettei tässä vielä mikään kiire ole. Sanoin, että voisin vielä tässä siivota ja pestä pyykkiä...

Kävin sitten käyttämässä Superia ja Emmiä ulkona ja kotiin tultuani vastassa oli läähättävä ja vinkuva Kiia. Lämpö oli alhainen eli 36,8. Koska oma hermorakenne ei ole ihan paras tällaisina hetkinä, kilautin heti serkkulleni ja sanoin, että jospa hän sittenkin lähtisi ajelemaan Kuopiosta tänne Laukaaseen.

Nyt jätin Kiian tuonne kodinhoitohuoneeseen omaan rauhaansa. Välistä kuuluu käyvän laatikossa petaamassa. Kohta käyn tarkastamassa tilanteen mutta uskoisin, että ei tässä oikeasti vielä mitään tapahdu muutamaan tuntiin. Pahimmillaan saattaa mennä yölle tämä synnytys...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.