Juoksut


lauantai, 17. marraskuuta 2012


Syyskylvö suoritettu


Tapasimme Ranen porukoiden kanssa tänään klinikalla. Nuoren parin toisensa nähtyään alkoi kumpainenkin piippata ja vetää toistensa luo. Kyyhkyläiset. <3 Itse toimenpiteeseen ei mennyt 20 minuuttia pidempään. Rane oli sen verran kuumissaan Kiian nähtyään, että ei siinä kauan nokka tuhissut. Kiia oli hieman kysymysmerkkinä, että:"Hei, entä minä?" Kiian osuus meni nopeasti ohi. Kiia seisoi kiltisti pöydällä koko ajan. Puhuimme eläinlääkärin kanssa tästä koko asiasta ja totesimme, että olisihan voinut olla, että olisimme kokeilleet vielä kerran eilen ja onnistuneet luomuna nalkin kera tai ilman riskeeramatta tämän päiväistä. Mutta koska minulla ei ole sitä kristallipalloa, niin päätöksiä oli tehtävä olemassa olevan tiedon valossa. Olo on nyt kuitenkin helpottunut ja voimme jäädä hyvin mielin odottamaan mahdollisen tiineyden kehittymistä. Nythän tiineyspäiviä on jo kolme... Enää 60 päivää laskettuun aikaan.perjantai, 16. marraskuuta 2012


Huomenna sitten suoraan klinikalle


Soittelin tänään klinikalle ja he neuvoivat, että siemennykseen tultaessa olisi hyvä, että uros olisi ollut levossa vähintään päivän, mieluummin kaksi. Toisin sanoen jos haluamme varmistaa, että Kiialla on tarpeeksi pennunsiemeniä sisällään, pitää meidän mennä suoraan siemennykseen klinikalle.

Koska kyseessä ei kuitenkaan ole ensikertalainen narttu ja koska viimeksi astutukset (ja synnytys) onnistuivat ongelmitta, uskallan päätyä tällaiseen hätäsuunnitelmaan. Kasvattajana joudun puntaroimaan jokaisen yhdistelmän hyvät ja huonot puolet ja mielestäni tämä yhdistelmä on ehdottomasti toteuttamisen arvoinen. Jos sen saamme aikaiseksi näitä kahta kyyhkyläistä hieman auttamalla, kun kyse ei ole kuitenkaan kummankaan osapuolen halukkuudesta kiinni, niin mikä ettei. Vaakakupin positiivisella puolella on joka tapauksessa niin paljon erilaisia, minulle tärkeitä asioita, että tuntuisi hassulta jättää tämä yhdistelmä toteuttamatta siksi, että suurin osa vauvansiemenistä päätyi eilen reisille. Kuten alussa totesin, ikäväksemme emme voi kokeilla tänään tai huomenna kertaalleen, koska silloin voi olla, että huomisen siemennys ei onnistuisi enää. Toki pyörittelen mielessäni koko ajan ajatusta, entäpä jos nyt se onnistuisi... mutta päivät alkavat olla vähissä ja koen, että tämän pentueen aika on nyt ottaen huomioon molemman vanhemman ikä. Sitä paitsi on tätä jo niin pitkään suunniteltu ja hartaasti toivottu, etten kerta kaikkiaan haluaisi enää tätä tulevaisuuteen siirtää.

torstai, 15. marraskuuta 2012


Reisille tuli


Lähdimme tänään uudemman kerran ajelemaan Kuusankoskelle heti, kun eilisen progen tulos tuli. Se oli 5,7. Ensimmäisellä yrittämällä Rane jälleen kerran hyppäsi selkään mutta ennen astumisen loppuunviemistä, Kiia vinkaisi ja lipesi alta. Laitoimme Kiian takaisin autoon vähäksi aikaan. Jatkoimme touhuja sisätiloissa tuloksetta, niinpä päätimme juoda kahvit ja syödä talon tarjoamaa herkullista pitsaa. Vatsa täynnä päätimme kokeilla vielä kerran ulkosalla. Ongelmana oli se, että nuori pari halusi touhuta itsenäisesti ihmisistä kaukana, jolloin emme päässeet auttamaan tarpeen vaatiessa. Niinpä päädyimme jutustelemaan Jasminen kanssa pihalla niitä näitä ja annoimme parin touhuilla itsekseen. Siinä sitten auton taakse vilkaistuani näin kun Rane oli jälleen kerran Kiian selässä ja annoin pojan jatkaa valitsemallaan urallaan. Hetken rummutettuaan homma näytti menevän oppikirjan mukaan, kunnes taas Kiia vingahti ja lipesi alta. Tarkistimme tilanteen ja suurin osa "elämän eliksiiristä" valui ulos... (Yritän kirjoittaa kauniisti näistä K-18 asioista). Kiia myös putsasi itseään huolella, joten voidaan olettaa jotain sisälle menneen. Yritämme kertaalleen lauantaina mutta jos emme saa nalkkiin jäämistä, varmistamme tämän pentueen vielä siementämällä.

torstai, 15. marraskuuta 2012


Nyt menee hermot...


...ja sen kyllä huomaa!

Kävimme eilen Ranen tykönä ja olihan sitä rakkautta ilmassa mutta emme saaneet hommaa hoidettua, kun Kiia jänisti. Rane oli todella kiinnostunut tytöstä, kosiskeli tätä ja hyppäsi useamman kerran selkään. Oli siinä pari tosimiehen yritystäkin, joista molemmat päättyivät siten, että Kiia jänisti alta. Eivät ole siis vielä päivät ihan parhaimmat.

Saan eilisen progen tuloksen tänään yhteen mennessä. Luulenpa sen olleen eilen jotain himpun alle 5. Lähdemme tänään uusintayritykselle. Edelleen saa siis peukuttaa ja hännällään liputtaa!

keskiviikko, 14. marraskuuta 2012


Olkoon onni myötäinen


Lähdemme tänään töiden jälkeen ajelemaan Pilkanmaalle. Saan seurakseni serkkuni Leilan. Eipähän tarvitse yksin ajella ja seinille puhua.

Ennen lähtöämme mieheni käyttää Kiian vielä kerran progessa. Tällä tavoin tiedämme huomenna onko meidän uusittava reissumme heti huomenna vai voimmeko odotella perjantaihin saakka. Normaalistihan astutuksien välillä pidetään yksi päivä mutta koska tärpit näyttävät sijoittuvan todella myöhäisille päiville, voi olla, että proge nousta humahtaa korkeuksiin nopeammin kuin normaalisti.

Vaikka luotan tieteeseen, olen kuitenkin sen verran taikauskoinen, että pyydänkin kaikkia pitämään nyt peukkuja pystyssä, jotta natsaisi...

tiistai, 13. marraskuuta 2012


Hämäläinen Kiia


Sain juuri äsken eilisen progen tuloksen ja se oli huimat 2,0. Tämä tarkoittaa sitä, että lähdemme matkaan vasta huomenna, jolloin on 15. juoksupäivä. Tulee itselleni väistämättä mieleen, että Kiia onkin hämäläinen juuriltaan... vai onkohan ne tanskalaiset meitä suomalaisia hitaampia? No jos ei hämäläinen, niin sitten ainakin äitinsä mielenrauhan kiusaaja.

maanantai, 12. marraskuuta 2012


Toka proge otettu


Kävimme aamulla ottamassa toisen progen, jonka tuloksen saamme siis huomenna. Huomenna vien Kiian aamusta anoppini luo hoitoon. Jos meille tuleekin lähtö Kuusankoskelle töiden jälkeen, niin ei tarvitse ajella ensin Laukaaseen tyttöä hakemaan.

Kiia oli muuten eilen näytelmissä PN3 varsin kovatasoisessa porukassa mutta hyvinhän tuo nainen vetää... Lennokkaalla ravilla eteenpäin. Pojat vähän myös kiinnostivat. Illasta törmäsimme Peurungassa lenkillä siellä vapaana ja itsenäisesti lenkkeilevään tuttuun pojuun... Oli poika ihmeissään, kun molemmat niin Kiia kuin Super liehittelivät pientä miestä.

lauantai, 10. marraskuuta 2012Mitä vielä?


Ei siis lähelläkään. Kiian proge oli eilen 0,4. Menemme uudestaan maanantaina ja aikaisintaan tiistaina voisi olla jotain odotettavissa. Koirat ovat hyvin yksilöllisiä ja jokaisen nartun jokainen juoksu voi olla hyvin erilainen mutta siitä huolimatta en usko, että tärpit ehtivät mennä tiistaihin mennessä ohi.

Viime kerralla Kiialla proge oli kahdeksantena juoksupäivänä 0,4 ja kymmenentenä 1,4. Tosin edellisellä kerralla huomasin juoksut vasta sitten, kun Kiia tuli reissusta kotiin. Tämän vuoksi emme voineet olla varmoja juoksujen aloituspäivästä ja kävimme progessa tästä kolmen päivän päästä. Nyt voi olla, että olen hyvinkin saanut heti ensimmäisenä päivänä juoksun kiinni. Summa summarum, nämä minun tytöt tietävät kuinka pitää hullua emäntää jännityksessä. Odottakaahan, jos toteamme Kiian tiineeksi ja kun h-hetki lähestyy... Lisää harmaita hiuksia tiedossa.

perjantai, 9. marraskuuta 2012


Eka proge otettu


Kävimme tänään Luukaksen kanssa otattamassa Kiialta ensimmäisen progen, jonka tuloksen saamme huomenissa. Nyt alkaa jännittää...

torstai, 8. marraskuuta 2012


Tunnelma katossa


Täällä on kuulkaas tunnelma katossa. Super on tuossa yrittänyt jo muutaman päivän ajan iskeä Kiippulia oikein toden teolla. Kiia vaan ei oikein lämpene pikkusiskolleen vaan murisee Superille, joka puolestaan murisee takaisin mutta heiluttaa häntäänsä samanaikaisesti korvat törröllä. Minä niin en kestä näitä naisia.

No tänään sitten Kiia alkoi liehitellä äitiään ja ohi kulkiessaan naapurin pihassa olevaa koiraa, joka minun mielestä oli kyllä narttu. Ajattelin jo hetken, että en kai vaan ole myöhässä mutta jäitä hattuun. Menemme kuitenkin jo huomenna sinne progeen ja saamme vastauksen lauantaina, joka on 11. juoksupäivä. Viimeksi Kiia astutettiin 13. ja 15. juoksupäivä, joten jos nämä juoksut menevät yhtään kuten viimeksi, ei meillä ihan vielä hirveä kiire ole etelä-Suomeen kosiomatkalle.


sunnuntai, 4. marraskuuta 2012


Tärppipäivän odottelua


Eilen kävimme porukalla treenaamassa hakua sekä esineruutua. Että näin paljon juoksut haittaavat tytön työskentelyä. Olen nyt madottanut perheemme kaikki koirat ja kissat. Seuraavan satsin Kiia saa vasta, kun mahdollista tiineyttä on takana 40 päivää. Menemme ottamaan progen ensi perjantaina. Tulos valmistuu sitten lauantaina. Saa nähdä olemmeko kosioretkellä isänpäivänä vai vasta maanantaina 12.11.


keskiviikko, 31. lokakuuta 2012Toinen tyttö juoksuissa...


...ja se tyttö on nimeltään - tadaa - Kiia! Onhan näitä jo odoteltu. Jos hyvin käy, tekee Rane itsestään iskän isänpäivänä. :)

perjantai, 26. lokakuuta 2012


Ensimmäinen tyttö juoksuissa


Super on aloittanut juoksunsa, mikä yleensä on tarkoittanut sitä, että kohta juoksee myös Kiia. Vuoden alussa Super aloitti juoksunsa 12.2. ja tästä kolmen viikon päästä Kiia aloitti juoksunsa. Kesällä 2011 sama homma. Super aloitti juoksunsa 1.7. ja Kiia 25.7.

Toivossa on siis hyvä elää.


torstai, 25. lokakuuta 2012


Runoja vai kuvia?


Koska juoksut eivät ole alkaneet, voin vaikka kirjoitella runoja tänne blogiin tai sitten laittaa kuvia. Jospa aloittaisin tästä ei niin taiteellisesta vaihtoehdosta.

Kiia kyttää äitiään

Kiia niin mahdottoman sievänä

Kiia heittää sivarit

keskiviikko, 24. lokakuuta 2012


Väärä hälytys


Väärä hälytys.

Olemme nyt pyöritelleet kaikki mahdolliset skenaariot ja konsultoineen kristallipalloa ja katsoneet tähtien sekä karvakorvien asentoja - ja hyvältä näyttää. Juoksuja ei siis vieläkään kuullu mutta sain kuitenkin tänään vahvistuksen siitä, että Ronjan omistaja, Tuija, on valmis hoitamaan Ronjan pentuja kotonaan ensimmäiset 3-4 viikkoa, joten jos nämä kaksi pentuetta menee pahasti päällekkäin, niin nou hätä, homma on hanskassa ja hanskat hukassa. Kiitos tästä Tuijalle ja Juhalle sekä tietysti kenneltytöksi lupautuneelle Saralle!

Suunnitelmat pysyvät siis ennallaan... ja ilmotkin on laitettu messariin. :)


tiistai, 23. lokakuuta 2012


Ei vieläkään mitään


Ei siis vieläkään mitään, joten olen päättänyt ilmoittaa Kiian messariin. Jospa nuo alkaisivat, kun laitan hieman kalliimmat ilmot menemään...

Vakavasti puhuen olen tässä joutunut nyt hieman pyörittelemään suunnitelmiani suuntaan jos toiseen. Minunhan on tarkoitus astuttaa sijoitusnarttuni Ronja seuraavasta juoksusta, joiden pitäisi alkaa joulukuun puolessa välissä. Nyt kun Kiia on pitkittänyt tätä juoksuaan, alkavat aikataulut vaikuttaa hieman liian kireiltä. Jos Kiian juoksut tästä vielä kovin pitkittyvät, joudun siirtämään Kiian pentueen ensi kesään. Jos teille rakkaat lukijamme tulee jotain kysyttävää asian tiimoilta, laittakaapas postia tai soitelkaa.


keskiviikko, 17. lokakuuta 2012


Myydään 5-vuotias bordercollienarttu


Myydään 5-vuotias (juoksujaan pihtaava) bordercollienarttu. On kuvattu luustoltaan terveeksi. Normaali purenta ja kaikki hampaat - eikä niidenkään koloon mitään jää. Kolmen maan valio ja FCI:n vahvistusta vailla Kansainvälinen muotovalio (C.I.B) ja Kansainvälinen Näyttelyvalio (C.I.E). Koiralla on oikeus kilpailla tokossa ja agilityssä korkeimmassa luokassa ja pk-jäljellä avoimessa luokassa. Oikein passeli kaveri mutta omistaja ei jaksa enää tätä pihtailua.

Niille, jotka eivät ymmärrä huumoriani, esitän pahoitteluni. Kiia ei OIKEASTI ole myynnissä eikä sitä viedä saunan taakse, vaikka aloittaisi juoksunsa vasta ensi vuonna.


perjantai, 12. lokakuuta 2012


Tännään ei mittään, huomenna ei mittään


Tännään ei mittään, huomenna ei mittään

Ei ole ihan minun vahvimpia puolia tämä älytön odottaminen. Kiia ja Nämppä leikkivät kovasti keskenään, mikä on aina ollut hyvin vahva merkki juoksujen alkamisesta. Mutta silti tännään ei mittään, huomenna ei mittään... Jotain kirkasta olen sieltä saanut paperiin mutta vielä sen punainen väri antaa itseään odotuttaa.

Kiialla oli ensimmäiset juoksut 10 kuuakuden ikäisenä. Juoksujen tarkka alkamispäivämäärä oli 27.5.2008. Näistä seuraavat alkoivat 30.1.2009, jolloin väli oli 8 kk ja 3 päivää. Kolmannen juoksut tulivat 6.9.2009. Väli oli tuolloin 7 kk ja 1 viikko. Neljännen juoksut tulivat 6.4.2010. Väli oli sen tasan 7 kk. Näistä juoksuista Kiia astuttettiin. Ensimmäiset juoksut pentujen jälken tulivat 17.1.2011. Väli oli tuolloin 9 kuukautta ja 11 päivää. Tästä seuraavat juoksut tasoittivat hieman juoksurytmiä ja ne alkoivat 25.7.2011. Väli oli siis 6 kuukautta ja 8 päivää. Viimeisimmät juoksut alkoivat 2.3.2012. Väli oli tällöin 7 kuukautta ja 1 vko. Eli hollilla ollaan...

Tässäpä muutama kuva (toivottavasti) tulevasta mammasta aamulenkiltä Peurungan metsissä.Pitäisi vissiin alkaa vilautella näitä Rane The Komistuksen kuvia Kiialle.
tiistai, 9. lokakuuta 2012Päivän vitsi


En kyllä tiedä naurattaako tämä vitsi laisinkaan mutta tosiaan tänään tuossa juuri kun tarkastin Kiian juoksujen tilanteen, totesin ääneen, että:"Ei se juokse ei." Tähän Tuomas sitten totesi:"No käveleekö se?" Niinpä. :/


SUNNUNTAI, 7. lokakuuta 2012


Tokokokeita ja odotteluaTänään kävimme Kiipan kanssa tokokokeessa Lempäälässä. Koe ei mennyt ihan odotetusti, sillä teimme mahdottoman monta nollaa. Liekö tyttö sekoittanut agilityn tokoon. Leikki leikkinä. Kiia hämääntyi mattoon liimatuista merkeistä ja erilaisista merkkikartioista sen verran, ettei onnistunut suoriutumaan tunnarista, ruudusta, ohjatusta tasonsa mukaisesti. Myöskään kaukkarit ja zeta-kävely eivät onnistuneet. Kiia oli sen verran kuutamolla, että haluaisinpa uskoa sen johtuneen alkavista juoksuista.

Täällä sen tiimoilta on ilmapiiri jonkin verran kiristynyt. Junnut nasahtivat pahasti toisilleen perjantaina. Tätä tapahtuu meillä vain ja ainoastaan juoksujen alla.

Rane lähetti sähköpostiviestin Kiia-morsmaikulle. Laittoi kuvia syksyisistä tunnelmista, joissa hän katselee ja odottelee morsmaikkuaan saapuvaksi kylään. ;)


Kuva: Aritta PenttiläKuva: Aritta PenttiläMAANANTAI, 20. syyskuuta 2012


Esineruututreeniä


Kävimme tänään tekemässä kunnon esineruututreenin siltä varalta, että saammeko ensi viikonlopun jälkikokeeseen peruutuspaikan. Olen sen verran yllytyshullu, että lähdemme Kiippulin kanssa kokeilemaan onnea, jos paikka irtoaa. Emme tosin ole jäljestäneet kesäkuun lopun jälkeen, koska olemme keskittyneet erikoisvoittajaluokan liikkeiden opetteluun.

Koska tämä ei ole treeniblogi, minun on varmaan syytä päivittää Kiippulin juoksutilannetta sen verran, että tyttö on alkanut pitää yhä tarkempaa huolta puhtaudestaan. Tämähän on tietysti hyvä merkki. Tarkistan tällä hetkellä juoksut noin joka toinen päivä. Kiialla oli juoksut viimeksi maaliskuun alussa. Kiia on pääsääntöisesti pitänyt 7 kuukauden välin. Edellisten pentujen jälkeen väli oli 9,5 kuukautta ja sitä seuraavien 6 kuukautta mutta muutoin väli on tosiaan ollut sellaiset 7 kuukautta +/- viikko.

TORSTAI, 20. SYYSKUUTA 2012


Tuoksuja ilmassa?


Kiian juoksujen pitäisi alkaa tässä alle kahden viikon sisään mutta nyt näyttäisi kovasti siltä, etteivät ne ole alkamassa ihan heti lokakuun alussa. Super ja Nancy ovat kyllä kiinnostuneet Kiian tuoksuista ja tekevät puolestani juoksutarkastuksia päivittäin. Kiia myöskin merkkailee mutta vielä se ei ole ihan niin kiihkeää mitä sen tulisi olla aivan juoksujen kynnyksellä.
Näin ollen olenkin ilmoittanut Kiian vielä kahteen tokokokeeseen, joista ensimmäinen olisi 7.10. Lempäälässä ja toinen tästä viikon päästä Kangasalalla. Jää nähtäväksi pääsemmekö kokeisiin vai emme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.