4-5 vkoa


Ässät Koiranetissä


Kennelliiton toiminta rekisteröinnin suhteen on uskomattoman nopeaa. Pennut saivat sirut perjantaina iltapäivästä. Maksuilmoitus rekisteröinnistä tuli maanantaina ja tänään Ässät löytyvät jo KoiraNetistä.

maanantai 25. helmikuuta 2013




Takaisin kotona



Kuten vähän arvelin, meni minulla viikonloppu hieman toisenlaisissa tunnelmissa: sijoitusnarttuni sai pentuja sunnuntain vastaisena yönä. Synnytys ei mennyt ihan niin kuin olisimme toivoneet vaan pennut leikattiin sektiolla ulos. Tämä johtui siitä, että ensimmäinen pentu oli tulossa ulos virheasennossa, minkä vuoksi Ronja ei onnistunut saamaan sitä itse ulos. Onneksi leikkaus sujui hyvin ja mammakoira sekä pennut selvisivät kaikesta koettelemuksesta hyvin. Ronja alkoi hoitaa lapsiaan esimerkillisesti.

Kiire kotiin oli suuri. Oli ihanaa päästä takaisin tänne lapsieni sekä Ässien luokse. Tuntui ikään kuin Ässät olisivat ehtineet kasvaa kahdessa päivässä aivan valtavasti. Ulkoilemme useamman kerran päivässä. Hieman minua hirvittää nuo katoilta tippuvat lumet ja siksipä yritämme Kiian kanssa ohjailla pentuja mieluummin pois kattojen läheisyydestä. Olemme siirtyneet antamaan pennuille nyt neljä kertaa päivässä ruokaa. Sen verran tuntuu tuo ruoka uppoavan nyt penneleille. Keskiviikkona menemmekin koirakummin luona käymään. Pitänee leipoa taas jotain herkullista maisteltavaksi.

Otin tänään taas pitkästä aikaan kuvia Ässistä. Seuraavan kerran kuvaamme varmaankin torstaina, jolloin Marttisen Mikko tulee kyläilemään.

KooKoo - tähän iso sydän

KooKoo yläpihalla


Lahjan korvat


Rakas tirriäinen


Lasse maistelee lunta

Lasse tähystää maisemia


Late tuumailee



Laten suloinen nassu


Late seikkailee


Lissu hurvittelee


Söpöläisten ehdoton kuningatar - Lissu


Ylväs Lucile


Lucile matkalla maistelemaan...


...ruusupuskaa


KooKoo ja Lahja


Lasse ja Late kohtaavat toisensa


Late haistelee Lassea


ja lipaisee.




perjantai 22. helmikuuta 2013




Kiiasta KSPKY:n Vuoden Näyttelykoira 2012


Kiia valittiin eilen Keski-Suomen Palveluskoirayhdistyksen Vuoden Näyttelykoiraksi. Palkinnoksi saamme teetättää hienon canvas-taulun. Tämän lisäksi yhdistys palkitsi sekä Kiian ja Superin viime vuoden valioitumisista hienoilla nimikoiduilla pyyhkeillä sekä lempparivetoleluilla. Kiiastahan tuli viime vuonna Latvian muotovalio, Kansainvälinen näyttelyvalio (C.I.E) sekä Kansainvälinen muotovalio (C.I.B). Superista tuli viime vuonna Kansainvälinen muotovalio.


Pennut syövät hyvin ja tekevät pääsääntöisesti kaikki isommat tarpeensa pihalle. Ihan muutama kakka on tullut sisälle mutta nekin paperille. Osa porukasta osaa tehdä pissinsä suoraan paperille, muutama kapinallinen pissii vielä minne sattuu. Olemme nyt nostaneet ruokamäärän 20 grammaa nappulaa + 15 g paistinjauhelihaa x 3 krt päivässä. Kiia imettää pentuja edelleen noin kahden kolmen tunnin välein. Yöt pennut nukkuvat keskenään pentuhuoneessa. Tänään Ässät saavat sirut niskaan ja sitä myöten nimistä tulee virallisia. Viikonloppu voi minulla mennä huiskeessa, joten blogi saattaa viettää hiljaiseloa muutaman päivän. Toivottavasti kestätte sen. :)

keskiviikko 20. helmikuuta 2013




5 vkoa


Niin vaihtui pentuvahti. Äitini lähti eilen kotiin hoitamaan omia asioitaan mutta paluukyydissä saimme serkkuni Leilan ja hänen viisivuotiaan tyttörensä Annin pentuja hoitamaan loppuviikoksi. Tämän vuoksi lähdin sitten eilen vähän aikaisemmin kotiin. Syötyämme päiväruoan nostelin jokaisen pennun erikseen etupihalle ihmettelemään. Reippaiten ympäristöä lähtivät tutkimaan Lucile ja KooKoo. Kaiken kaikkiaan Ässät ovat kyllä reippaita penneleitä. Jokainen heistä lähti tutkimaan ympäristöä, eikä jumittunut paikalleen. Erityisesti Lasse, Lissu ja Late hakeutuivat luokseni tehden kuvaamisen astetta vaikeammaksi. Kuvat ovat siis eiliseltä päivältä, kun oli vielä kovin pilvistä. Tänäänhän olisi aivan loistava kuvauspäivä mutta minkäs teet...

Leila ja Anni punnitsivat pennut tänään, ja kaikki olivat hienosti nostattaneet painoaan. Pojista painavin on nyt Lasse, joka painaa 3 kg. Late ja KooKoo painavat 100 grammaa vähemmän kuin Lasse. KooKoo on siis kirinyt hurjasti painossa muita poikia. Tytöistä painavin on Lucile, joka painaa 2480 grammaa. Lissu painaa 2370 grammaa ja meidän Lahjamme jo 2053 grammaa. Suurin painon nostaja on siis tällä viikolla pojista KooKoo ja tytöistä Lahja. Tänä iltana meillä alkaakin toinen madotuskuuri. Perjantaina on se sirutus ja ensi viikon keskiviikolle olemme sopineet kyläreissun koiramummin luokse. Saa nähdä mitä hän tuumaa Mike-ukin lapsenlapsista. Yritän tässä jossain vaiheessa koostaa teille vielä ainakin yhden videon heti kun sopiva rakonen löytyy. Meidän on ollut ilo saada ottaa lähes joka ilta pentujen palluttelijoita vastaan. Nyt loppuviikko on hieman hiljaisempi, koska tuolla Tampereen suunnalla saattaa alkaa tapahtua kummia.


KooKoo - rakas pikinokkamme

KooKoo - Prinssi Uljas

Lahja tiiteränä

Lahja matkalla taas johonkin

Lahja - suuri persoona!

Lasse matkalla mamman luokse

Lasse tomerana

Late taivastelee

Late söpöläisenä

Lissu - voi kullanmuru

Lissu reissullaan

Lucile taas mahdottoman kauniina

Lucile tutkimassa paikkoja


lauantai 16. helmikuuta 2013




Vierailuja, ulkoilua ja kaikkea kivaa



Tänään olemme ulkoilleet lyhyitä aikoja useamman kerran ja hyvin Ässät ovat päässeet alkuun sisäsiisteyden alkeissa. Meillä oli tänään vieraita useamman tunnin putkeen, niin pennut olivat aivan poikki kaikesta siitä palluttelusta ja leikistä, että uni maistui makiasti iltapäivästä. Muutenkin Ässät tuntuvat säästelevän isäntäperhettään nukkumalla kiltisti läpi yön hipi hiljaa. Aamusta heräävät sitten, kun menen pentuhuoneeseen. Uskomattoman ihania ovat. Otin sitten tänään aamusta kuvia ulkoilun yhteydessä. Nauttikaa niistä.

Late tarkkailee tilannetta

Late kurkkasee

Lucile kuuntelee kutsujani päätään kallistelemalla

Lahja ja Lissu

Lucile kaunokaisemme

Lahja steppaa

Lahja, Lasse, Lucile ja Late

Pentueen lellikki - Lahja

Lahjamme

Komia Lasse

Lasse, Lucile ja Late

Lasse ja Lissu

Late paavina

Lissu rakas

Lucile, Lasse, KooKoo ja Late

Lucile kuulostelee, Late tsekkaa

perjantai 15. helmikuuta 2013




Valokuvauspäivä


Tosiaan tällä viikolla meillä on käynyt vieraita sekä tiistaina että torstaina. Tänään saimme kylään Jasminen, jonka avustuksella sain kuvattua pennut. Varsin kelvolliset onnistuimme nappamaan, vaikka pennut ovatkin vasta neliviikkoisia. Pennut saivat Jasminen ja Valtterin lisäksi kaverikseen kaksi seitsemänviikkoista sheltinketaletta. Hyvinhän pentusten leikit menivät yhteen. Ulkoilukin on alkanut jo sujua oikein mukavasti. Emme ole edelleenkään kovin pitkään ulkosalla mutta ihan sen verran, että pennut pääsevät isommalle hädälle. Onpas niitä pienempiäkin sinne tullut. Muutenkin nämä kaverukset tuntuvat olevan siistiä porukkaa: hakeutuvat usein paperille pissille.


Lissu mahdottoman tomerana
 

Lissu - nimensä veroinen
 

Late-poika patsastelee
 

Late - mahrottoman komiana
 

Lahja esittelee takakulmauksiaan

Pikku Lahjamme niin kauniina
 
 
Lucile - Kirahvimme

Lucile taitaa homman

KooKoo kytistää namilautasta


KooKoo mainiona


Lasse-poika hetken paikoillaan


Lasse-veijari valmiina lähtöön...

keskiviikko 13. helmikuuta 2013




4 vkoa


Aika rientää hurjaa vauhtia eteenpäin. Ässät täyttivät tänään sen neljä viikkoa. Meno on vielä suhteellisen rauhallista mutta huomattavasti vilkkaampaa mitä aikaisempia viikkoina. Luonteet alkvat tulla yhä enemmän esille. Kaiken kaikkiaan Ässät ovat melko rauhallista porukkaa, vaikka kyllähän hekin omansa osaavat luonnollisesti. Vierailijoihin kaikki ovat suhtautuneet avoimesti ja ystävällisesti. Erityisesti Lahja on kömpimässä kaikkien syliin. Myös taisteluleikin alkeita on alettu ottaa. Yks sun toinen jo rieputtaa lelua tai sitten yrittää irrottaa sukkaa jalasta repimällä sitä sukanvarresta. Ulkoilua harjoittelemme todella lyhyillä happihypyillä sivuterassilla. Hienosti alkavat jo tottua maan kylmyyteen mutta ei siellä pitkään pysty olemaan. Äitini on edelleen täällä meillä pentuja hoitamassa ja onkin päästänyt pentuja keittiön puolella päiväsellä, kun lapset ovat hoidossa. Jokainen heistä on lähtenyt hienosti tutkimaan heille uutta tilaa. Myös ruoka on maistunut erinomaisesti. Pennut syövät nyt kolme kertaa päivässä 1 dl nappulaa ja hieman paisitinjauhelihaa päälle piimän kera. Painot ovatkin nousseet hienosti. Alla vielä neliviikkoispainot. Aiomme kuvata pennut perjantaina, jolloin ystäväni Jasmine pääsee pentuja seisottamaan.

Neljäviikkoispainot
Lissu, 1943 g, nousu viime viikosta 405 g
Late, 2320 g, nousu viime viikosta 542 g
Lahja, 1602 g, nousu viime viikosta 458 g
Lucile, 2036 g, nousu viime viikosta 501 g
KooKoo, 2008 g, nousu viime viikosta 524 g
Lasse, 2368 g, nousu viime viikosta 675 g


Mikä näistä kuvista on teidän mielestä söpöin?

Kuva 1. Lahja eilen illalla *sydän*
 
Kuva 2. Hurmuri nimeltään Lasse

Kuva 3. Late, kulmakunnan komistus
 
Kuva 4. Lissu ja lelukettu

Kuva 5. KooKoo vietävän söpönä
 
Entäpä mikä näistä kuvista saa teidät eniten hymyilemään?

Kuva 1. Lasse haukottelee

Kuva 2. Lahja linssiluteena
Kuva 3. Raa-raa-rapsutin à la KooKoo

Kuva 4. Lissun ja Lucilen leikki
 
Sitten vielä muutama kuva, jotka eivät varmaankaan myöskään jätä kylmäksi. :)

Lahja ja Lasse nokosilla

Lasse valmistautuu hyökkäykseen

Late kytistää

KooKoon vetoleikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.