2-3 vkoa


sunnuntai 10. helmikuuta 2013
25. pvä
Tänään Ässiä kävi palluttelemassa kaksi eri porukkaa. Kiitos teille sosiaalistamisavusta! Oli kiva nähdä teitä kaikkia ja jutella tästä meille niin rakkaasta aiheesta. Pennut syövät nyt sen kolme kertaa päivässä. Pennut ovat nyt sitten iltapäivästä valloittaneet pentuhuoneen. Laatikko on edelleen apuvälineenä esim. siivouksen yhteydessä mutta kyllä Ässät olivat kovasti jo sitä mieltä, että nyt tämä laatikossa oleskelu riittää. Tuossa neljän aikaan lapioimme Eliaksen ja Tuomaksen kanssa terassilta lumet pois, jotta Ässät pääsivät hetkeksi ulkoilmaa haistelemaan terassille. Olimme siis ulkosalla ehkä kolme minuuttia. Hurjaa! Lahja lähti taas tapansa mukaisesti seikkailemaan kuten myös isosiskonsa Lucile. Muut tyytyivät hengailemaan porukassa. Piipitystä kuului mutta osansa varmaan teki lumen kylmyys. Talvipentujen suurimpana haasteena on tämä ulkoilun järjestäminen. Maavaraa kun pennuilla ei vielä tässä vaiheessa ole hirmuisesti, niin ei heitä voi pitkään pitää ulkosalla. Mutta jospa kelit olisivat suosiolliset, niin yritämme ainakin pistää nokkamme pihalle tarpeeksi epäsäännöllisen säännöllisesti.

Lahja porukan keskellä

Lahja nuuskuttelureissullaan

Lasse, Lissu ja Late ihmettelevät

Lasse pisti nokkansa lumeen...

Lahja istua töröttää

Lissu ja Late

Lasse taaimpana, Lissu edessä, KooKoo istuu ja Late menossa jonnekin

Lucile nuuskuttelee

torstai 7. helmikuuta 2013
22. pvä

Tarinat eivät ole sen kummosemmat sitten eilisen illan, joten jätän ne kertomatta mutta laitan teille muutaman kuvan Ässistä. Kertokoot ne tarinani puolestaan.

Lahja sukan kimpussa

KooKoon nassu

Lassen nassu


Laten taidonnäyte nukkumisasennoista - nukahti ruokailun jälkeen selkäni taakse

Ja Lassen taidonnäyte nukkumisasennoista - KooKoo Lassen kyljessä kiinni

Lissu varpaiden kimpussa

Varpaiden maistelua - Nyt se alkaa!

Pentueen isoin ja pienin vierekkäin

Tuomas-poika tänä aamuna pentuja silittämässä

Tuomas ja Lucile

Nautiskelija Nro 4 - Arvaatko kuka? Ei pitäisi olla liian vaikea arvaustehtävä...

PS. Nautiskelija nro 3 oli hyvinkin Keravan kolli.


keskiviikko 6. helmikuuta 2013
3 vkoa


Olen ollut tämän päivän kotosalla hoitamassa nuorimmaistamme kuumeen vuoksi. Kovin on ollut rauhallista täällä kotosalla. Nythän muina päivinä täällä meillä koiravahtina on ollut anoppini. Kiitos Kaijalle siitä, että olet mahdollistanut minulle työssäkäynnin rauhallisin mielin. Pennut syövät nyt aamuisin ja iltaisin lihaa sekä kermaviiliä. Koostin lupaamani videon teille heidän syönneistään. Videolta näkee kuinka jo kolmannella kerralla Ässät pääsevät syömisen makuun. Loppuviikosta alamme maistella myös pentunappulaa, johon siirrymme sitten ensi viikolla. Jos oikein hyvin käy, niin pääsemme ulkoilemaan ensi viikolla pieniä pätkiä pihalla. Tänään illasta punnitsen pennut ja annan niille ensimmäisen matokuurin. Lisäilen kolmiviikkoispainot myöhemmin tänne blogiin. Hampaatkin alkaavat jo tuntua, joten vielä hetken näiden kanssa voi leikkiä ilman suojapukua mutta pian sitä joutuu pukeutumaan haarniskaan, kun menee noiden pirajoiden tykö.

Kuvasin pennut päivemmällä olohuoneemme lattialla. Samalla pääsin seuraamaan jokaisen reaktioita uudessa ympäristössä. Kaikki pojat olivat todella reippaita. Lasse oli omalla vuorollaan jo hieman väsynyt. Nukkui laatikossa, kun hain pojan kuvattavaksi mutta herättyään lähti kyllä tutkimaan mattoa ja huonekaluja. Lahjasta oli vaikea saada kunnollista kuvaa, kun tämä pienokainen pisteli menemään koko ajan ja hakeutui myös minun luokse turhan ahkeraan. Lissun piti aluksi hieman piipata mutta lähti sitten kuitenkin nuuskuttelemaan. Lucile otti uuden paikan rauhallisesti vastaan. Huomasin, että Lucilen silmissä on häivähdys sinistä. Saa nähdä tuleeko niistä siniset. Ottomaaneista, jotka muuten tänään täyttivät 2 vuotta (Paljon onnea Mökö, Eetu, Tarmo, Fido, Tikki ja Rytmi!), Mököllä oli siniseen taipuvat silmät pienempänä (ks. alla kuva Mököstä kolmeviikkoisena) mutta isompana miehelle tuli vaaleanruskeat silmät (ks. alla kuva Mököstä 1,5-vuotiaana).

Mökö 3-viikkoisena

Mökö-poika aikuisena

ENSIMMÄINEN PENTU
Työnimi: Lissu
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 276 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 714 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1097 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1538 g
Painon nousu prosenteina: 457%

Lissu tuumii hetken, kunnes...

päättää, että:"Mä meen nyt."

TOINEN PENTU
Työnimi: Late
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 327 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 807 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1250 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1778 g
Painon nousu prosenteina: 444%

Late tarkkaavaisena

Late patsastelee

KOLMAS PENTU
Työnimi: Lahja
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 230 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 509 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 810 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1144 g
Painon nousu prosenteina: 445 %

Lahja tutkimusmatkoillaan

Kyllähän sitä pitää kaikki paikat tutkia.

NELJÄS PENTU
Työnimi: Lucile
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 285 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 714 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1097 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1535 g
Painon nousu prosenteina: 439 %

Lucile ihmettelee kameraa
 
Lucile tutkimassa leluja

VIIDES PENTU
Työnimi: KooKoo
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 303 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 723 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1116 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1484 g
Painon nousu prosenteina: 390 %


KooKoo ottaa rennosti

KooKoo ja Mr. Pupu

KUUDES PENTU
Työnimi: Lasse
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 349 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 704 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1180 g
Paino 3 vkon ikäisenä: 1693 g
Painon nousu prosenteina: 385 %


Paikoilleen valmiina

- hep!

Nautiskelija Nro 3 - arvaatko kuka?

Ässien kolme ensimmäistä ruokailua
Moni on minulta kysellyt mitenkähän isoiksi mahtavat nämä pennut kasvaa. Tuntuu, ettei minulla ole vastausta tähän. Olen vertaillut meillä kasvaneiden pentueiden syntymäpainoja ja nyt sitten kolmeviikkoispainoja. Kiian Seiskoista kolmeviikkoisena pienin eli Kaneli painoi 1122 grammaa ja isoin eli Muusa 1312 grammaa. Nykyisin Seiskoista isoin on Kelpo (54 cm) ja pienin Muusa (47,5 cm). Kelpohan painoi 238 grammaa syntyessään ja kolmen viikon iässä 1239 grammaa. Pentueesta, johon Kiia syntyi, kolmeviikkoisena pienin eli Piitu painoi 1156 grammaa ja isoin eli Kessu 1424 grammaa. Nykyisin pentueen pienin on Tanskassa asuva Zoya ja isoin Kessu. Zoya painoi kolmeviikkoisena 1233 grammaa. Jarrukoista kolmen viikon iässä pienin eli Lara painoi 1474 grammaa ja isoin eli Super painoi 1920 grammaa. Nykyisin pentueesta pienin on edelleen Lara (48 cm) ja isoin Theba (50,5 cm). Syntyessään Jarrukoista pienin oli Ronja, joka on nyt 49,5-50 cm korkea. Ottomaaneista kolmeviikkoisena pienin pentu eli pentueen ainoa tyttö painoi 1337 grammaa ja isoin eli Fido 1760 grammaa. Ottomaaneista pienin oli syntyessään Tikki, joka nykyään on sen 51 cm korkea. Näyttäisi tämän hyvin pienen tilaston perusteella, ettei koiran koko aikuisena ole suorassa suhteessa sen syntymäpainoon vaan pikemmin siihen kuinka pentu kasvaa ensimmäisinä viikkoina. Jatkamme siis harjoituksia... :)

tiistai 5. helmikuuta 2013

20. pv

Varasin pennuille ajan silmäpeilaukseen ja pentutarkastukseen, joka on 4.3. Sillä viikolla pennut täyttävät sen seitsemän viikkoa, joten onhan se hyvä saada pakolliset kuviot hoidettua kuntoon ennen tulevaa kotiinlähtöä. Hurjalta tuntuu, että tässä sitä jo varaillaan aikaa pentutarkkiin... Vastahan nämä syntyivät. Eilen maistelimme uudemman kerran paistinjauhelihaa ja kermaviiliä. Syönnin jälkeen pennut saivat olla pentuhuoneessa vielä hetken. Nythän he majailevat pääasiassa vielä laatikossa. Oli mielenkiintoista seurata kavereiden touhua. Kivilattialla, joka on siis pentulaatikon pohjaa liukkaampi, kävely ei meinannut luonnistua osasta porukkaa. Lahja sen sijaan tepasteli rauhallisena varmoin askelin ympäriinsä ja kävi tutkimassa paikkoja muita huomattavasti kauempana. Saapa nähdä mitä tuosta tirriäisestä kasvaakaan. Myös Lasse ja KooKoo nuuskuttelivat hieman kaueammksi. Lucile, Late ja Lissu keskittyivät äitinsä jahtaamiseen, kun Kiia putsasi loppuja murusia ruokalautaselta. Hetken pyörittyään Late ja KooKoo kampesivat syliini. Mokomatkin mukavuudenhaluiset mamman pojat! Oli ällöä silitellä ja paijata näitä pikkupoikia sylissäni. Aamun aloitimme kiinteällä ruoalla. Annan vielä toisen ruoan tänään sitten illasta. Päivän Ässät joutuvat pärjäämään äidinmaidolla, jota tuntuu onneksi Kiialta ihan kiitettävästi tulevan. Huomenna onkin taas virallinen kuvaus- ja punnituspäivä. Jos hyvin käy, saan kuvat tänne blogiin jo huomenillasta kera videokoosteen pentujen ruokailuista. PS. Nautiskelija Nro 2 oli hyvinkin Lahja.

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Nam nam maistuvaa

Tänään maistelimme ensimmäistä kertaa kermaviiliä ja paistijauhelihaa. Ässät olivat aivan täpinöissään tästä uudesta kokemuksesta, ja ruoka tuntui uppoavan oikein loistavasti. Kuvaan ensimmäiset kolme syöntikertaa nauhalle ja koostan teille sitten pienen tallenteen. Meillähän tuo videokamera on nauhallinen, joten nauhoitteiden digitalisointiin menee aina oma aikansa. Pennut tuntuvat olevan hyvin tyytyväisiä. Pikkuiset pääasiassa nukkuvat ja syövät mutta tosiaan hyvin lyhyitä leikkituokioitakin on nähty. Alla oleva kuvasato on eiliseltä illalta. Luonteetkin alkavat pikku hiljaa tulla esiin. Ässät ovat mielestäni pääasiassa melko rauhallista porukkaa. Lasse on ehkä näistä kavereista se vikkelin. Lasselta lähtee myös zingeri hyvin äkkiä käyntiin, kun hieman kyljestä rupsuttaa. Lissu on sellainen perusutelias tyttö - aina tiiteränä töröttää laatikossa. Toinen hauska asia, johon olen kiinnittänyt huomiota on se, että osa porukasta viihtyy selvästi jonkin tietyn sisaruksen vieressä. Lahja ja KooKoo nähdään aika usein kimpassa.
Kiia-mamma hyvin viattomannäköisenä
Lahja sukeltaa leikkiin mukaan Lissun vatsan alta
Nautiskelija vol 2 - arvaatteko kuka?
Lasse hyvin viattomannäköisenä
Lassen tervehdys
Lassen ja Lucilen paini
Lassen, Lucilen ja Lissun paini
Lassen, Lucilen ja Lissun paini vol 2
Late vietävän suloisena
Eikö?
Koko porukan painihetki
 
Koko porukan painihetki vol 2
Koko porukan painihetki vol 3
Late, Kookoo ja Lissu 
Lucile juuri heränneenä
Late vastaan Lucile ja Lissu
Late altavastaajana
mutta Late ei luovuta!

torstai 31. tammikuuta 2013

Ostoksilla

Kävin tänään ostoksilla työpäivän jälkeen. Mukaani tarttui tällä kertaa vain babykaulapantoja 3 kpl ja taluttimia 4 kpl. Loput laitoin tilaukseen. Olin jo aikaisemmin ostanut Ässille nahkaiset kaulapannat mutta katsotaan nyt sitten kumpia alamme käyttämään tässä kolmen viikon päästä. Myöskin aiemmin ostetut lelut piti kaivaa esiin kaapista. Päivän viimeisenä kuvana esitän kuvan eräästä nautiskelijasta. Kukapas arvaa kenestä on kyse? Nyt kasvattajatäti lähtee lenkille ja sitten tekee pienen pihatreenin. Ihan illasta vaihdan taas pennuille alustat ja seurailen heidän "iltavillejä". Nyt nassikat nukkuvat kiltisti laatikossaan.
Pehmolelut odottavat repijäänsä
TopCaniksen pannat
Nahkapannat
Nautiskelija

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Ässät 2 vkoa

Kaksi viikkoa takana syntymästä ja Ässät alkavat muistuttaa yhä enemmässä määrin koirapentuja marsujen sijaan. Kuten kuvista näkyy, eivät he kuitenkaan ole vielä Infa-pupua isompia. Kuvaussessio meni tuskattomasti. Pennut olivat kovin unisia, kun nostelin heitä kuvattavaksi. He pääasiassa tyytyivät maistelemaan pupua, eivätkä lähteneet kuvauspaikalta livohkaan. Katsotaan onnistuuko sama vielä ensi viikolla.
Vielä pitää siis hetki odottaa ennen kuin kasvattajatäti pääsee pentujen kanssa leikkimään. Ensi viikolla aloitamme kiinteän ruoan maistelun. Samaan syssyyn otamme myös ensimmäisen matokuurin. Ässien touhu alkaa jo nyt näyttää siltä, että pentulaatikon sisäänmenoaukon kohdalta on ruuvattava piakkoin suojalauta pois, jottei nämä nassikat pian kampea itseään sitä kautta laatikosta ulos.
ENSIMMÄINEN PENTU
Työnimi: Lissu
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 276 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 714 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1097 g
Painon nousu prosenteina: 298 %
Lissu totisena passikuvassa
Lissu kurkkii uteliaana
Lissu pusuttaa pupua
TOINEN PENTU
Työnimi: Late
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 327 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 807 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1250 g
Painon nousu prosenteina: 282 %
Late hieman epäilevänä, että onkohan tukka varmasti hyvin
Laten söpö nassu
Late maistelee pupua
KOLMAS PENTU
Työnimi: Lahja
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 230 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 509 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 810 g
Painon nousu prosenteina: 252 %
Lahjan pikinokka
Lahja the Vilpertti
NELJÄS PENTU
Työnimi: Lucile
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 285 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 714 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1097 g
Painon nousu prosenteina: 285 %
Lucile totisena torvensoittajana
Unihiekka painaa kovin silmiä kiinni
Lucile the Giraffe
VIIDES PENTU
Työnimi: KooKoo
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 303 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 723 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1116 g
Painon nousu prosenteina: 268 %
KooKoon lutuinen katse
KooKoo ei sitten jaksanut poseerata tänään tämän enempää
KUUDES PENTU
Työnimi: Lasse
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 349 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 704 g
Paino 2 vkon ikäisenä: 1180 g
Painon nousu prosenteina: 238 %
Lasse tiiteränä
Lasse juonimassa jotain kovin jännää...
Kiia-mamma painoi kahden viikon ikäisenä 971 grammaa ja oli pentueessaan silloin kolmanneksi isoin. Kiian sisko, Iitu, painoi 1015 grammaa ja velipoika Kessu 1123 grammaa.
Kiia-mamma samanikäisenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.