0-1 vkoatiistai 29. tammikuuta 2013


Ässien iltavillit


Tässäpä teille lupaamani videotallenne eiliseltä illalta. Huomenna onkin luvassa kaksiviikkoiskuvat...

 

maanantai 28. tammikuuta 2013

12 pv

Pahoittelen, että taas tungen tänne näitä minun kuviani ja kirjoittelen näitä minun juttujani. ;) Kaikilla pennuilla on nyt sitten silmät auki. Pennut alkavat jo tosiaan tehdä itsenäisesti tarpeitaan ja onpahan sitä nähty jo leikin alkeitakin. Kuvasin pienen pätkän "iltavillistä" tänä iltana hetki sitten. Laitan sen teille huomenna katsottavaksi. Voidaan sitten verrata parin viikon päästä miltä ne iltavillit silloin näyttävät. Painot nousevat tasaisesti. Lasse on nyt porukan painavin ja painaa reilusti yli kilon. Myös Late painaa yli kilon. KooKoolla jäi muutamasta grammasta kiinni. Lissu ja Lucile tulevat heti siinä perässä. Lahja, noh, Lahja painii omassa sarjassaan ollen koko ajan sarjansa kiistaton ykkönen.Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että Lucile ja Late ovat porukan rauhallisimmat. Lahja ja KooKoo menevät siihen keskitasoon. Lissu ja Lasse sen sijaan ovat tormakkaimmat pennut. Aika näyttää pysyykö kehitys samansuuntaisena vai ei. Kun esimerkiksi punnitsen pennut, niin helpoiten tämä käy juuri Laten, Lucilen, Lahjan ja KooKoon kanssa. Lissu ja Lasse ovat helpommin kiipeämässä korista pois. Sen sijaan tänään kun esittelin naamavärkkiäni pennuille, sain pusut sekä Lissulta että Lahjalta. Muut pennut tyytyivät vain tuijottamaan nenääni. Lissu muutenkin tuntuu kiinnostuvan meistä tai siis lähinnä minusta kaksijalkaisesta laatikon reunalla. Lissu istua tillittää minua pitkään ja hartaasti. Kylläpäs on hauska tyttö... Tosin sekin hauskuus voi pian muuttua joksikin muuksi... Kiia on nyt päässyt sekä aamulla että illalla noin puolen tunnin lenkille. Syöttövälit ovat kuitenkin sen verran pidentyneet, että pääsee mammakoirakin hieman jaloittelemaan. Kiiahan syö tällä hetkellä kolme kertaa päivässä. Normaalisti ruokaa uppoaa aamulla 2 dl nappulaa ja illalla 150 grammaa lihaa ja 150 grammaa puuroa. Nyt Kiia syö nappulaa n. 12 dl päivässä ja sen lisäksi Kiia syö tuollaisen normaalin annoksen puuroa ja lihaa mutta kolme kertaa päivässä eli yhteensä 450 grammaa puuroa ja 450 grammaa lihaa. Monikaan ei voi tajuta kuinka paljon sitä ruokaa uppoaa mammakoiraa näinä viikkoina. Kiiahan itse säätelee syömisensä eli syö sen minkä tarvitsee, joten siinä mielessä Kiia on helppo syötettävä.
Lahja köllöttää Lissun päällä
Koiratanssia à la Lissu
Late puuseppänä

 

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

11 pv

Niin saimme synttärikemut vietettyä leppoisassa tunnelmassa. Otin tänään aamusta Kiian mukaan lenkille ja kovastihan tyttö tuntui nauttivan liikunnasta. Pennut voivat hyvin. Lassella on ollut hieman vatsa löysänä, mikä johtuu todennäköisemmin liiallisesta ahmimisesta. Kovasti täällä jo harjoitellaan kävelemistä. Erityisen ansiokas on ollut tässä meidän Lasse-poika, Sixth Sabotage. Taitaa liika liikunta vetää pojan vatsan kuralle... ;) Kuvasin pentuja pienen pätkän tänään. Kuvan laatu ei päätä huimaa, koska päivä ei ollut kovin valoisa. Lisäsin alkuun hieman ranskalaista rokkia peittämään perheemme kaksijalkaisten pienokaisten kiistelyä taustalta... Videolta näkyy kuinka Lahja on pieni mutta niin mahdottoman sisukas. Menetettyään paikkansa rivistöstä kiipeää hän kilpaa KooKoon kanssa yläkautta uudestaan apajille. KooKoo taklaa Lahjan reunaan mutta tämä pieni tyttö ei vähästä lannistu vaan pääsee kuin pääseekin takaisin maitobaariin. Tämän jälkeen äiti tulee ja alkaa pestä tyttöä. Lahja roikkuu nisässä kiinni ylösalaisin mutta irti ei voi päästää, ei.
Lasse istua töröttää
KooKoo vetoaa vetisellä katsellaann...
Lissu "puree" Lahjaa.
tai sitten pitää Lahjan kuonoa tutinaan.
Late, Lucile, KooKoo ja Lissu
Tytöt niskan päällä ;)

lauantai 26. tammikuuta 2013

10 pv

Minun ei kannata lähteä laittamaan rahojani likoon mistään asiasta, sillä yleensä arvaukseni menee pieleen. Täällä jo kahdella pennulla on melkein kokonaan silmät auki ja kumpikaan heistä ei ole Lissu vaan KooKoo ja Lahja. Myös itsenäistä tarpeidentekoa ollaan nähty mm. Lassen esittämänä. Joudumme siis pian siirtymään helposti pestäviin alustoihin. Pidän pennuilla pyyhkeitä ja karvoja alustoina niin pitkään kuin kävelyn alkeet on opittu. Jotenkin tuntuu, etten raaski laittaa pentuja luistelemaan suoraan sanomalehdelle. Onneksi pyykinpesukoneet on keksitty, niin alustat saadaan pestyä helposti ja vaivattomasti. Kiia edelleen käy ainoastaan takapihalla tarpeillaan. Eilen illasta lähdin mammakoiraa käyttämään ajatuksena, että mennään niin pitkälle kuin mamma haluaa mutta se ei ollut kovin pitkälle. Pääsimme kodistamme ehkä 100 metrin päähän, kun piti jo kääntyä takaisin kotiin. Kylläpähän se mammakoira parhaiten tietää, mikä hänelle ja pennuille on parasta.
Meidän Rane-kopio komiana - Late 9 pv
Lasse pötköllään - mitäpäs muutakaan, kun ei ole baarikaan auki.
Lucile toisesta vinkkelistä
Late, Lucile ja KooKoo - porukassa on aika kivempaa
Lucile ja Lahja 9 pv
Lassen tassut
Poijjat köllöllään

perjantai 25. tammikuuta 2013

Viralliset nimet

Huomenna yritän laitella uusia kuvia tänne blogiin. Tosin voi olla, että jää laittamatta, kun sunnuntaina juhlimme Luukaksen yksivuotissyntymäpäivää ja kasvattajatätsy leikkii lauantain leipuria ja siivojaa heti tokotreenien jälkeen. Olen tässä nyt pyöritellyt näitä nimiä ja tullut seuraavanlaiseen loppupäätökseen. Amazeme Supreme Sensation = Lissu Amazeme Shadow Hunter = Late Amazeme Strong Faith = Lahja Amazeme Smoky Blue Diamond = Lucile Amazeme Smart Illusion = KooKoo Amazeme Sixth Sabotage = Lasse Kiitos aivoriihestä Marialle ja Ainolle!

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

1 vko

Niin se vaan ensimmäinen viikko tuli täyteen. Pennut ovat kasvaneet hienosti. Porukan painavin on edelleen Late. KooKoo on kirinyt toiseksi painavimmaksi porukasta. Lissu ja Lucile tulevat heti perässä. Lasse laiskottelee ja on edelleen toiseksi pienin. Kun vertaamme pentujen painonnousua suhteessa syntymäpainoon, viikon suurin painon nostaja on Lissu. Lissu on nostattanut painoaan yli puolitoistakertaisesti. Lucile tulee toiseksi tässä kisassa. Late pääsee kolmannelle sijalle ja KooKoo neljälle. Lahja sen sijaan ei olekaan tässä kisassa porukan viimeisin vaan sen paikan saa Lasse. Pigmentti alkaa tulla esiin pikku nenuihin ja silmätkin eivät ole enää täysin ummessa. Kovasti olen jo miettinyt pennuille nimiä ja sirutusaikakin on jo varattu. Vielä pitäisi varata aika silmäpeilaukseen ja tarkastukseen. Tässä vielä teille lupaamani yksiviikkoiskuvat Kiian ja Ranen Ässistä.
ENSIMMÄINEN PENTU
Työnimi: Lissu
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 276 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 714 g
Painon nousu prosenteina: 159 %
Lissu korvat höröllä
Lissulle on tulossa nenuun kauneuspilkku - äitinsä tyttö
TOINEN PENTU
Työnimi: Late
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 327 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 807 g
Painon nousu prosenteina: 147 %
Late meinaa lähteä lätkimään
...mutta malttaa sitten olla hetken kuvattavana
KOLMAS PENTU
Työnimi: Lahja
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 230 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 509 g
Painon nousu prosenteina: 121 %
Myös Lahjan korvat meinavat lähteä lentoon
Lahja the Gremlin :)
NELJÄS PENTU
Työnimi: Lucile
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 285 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 714 g
Painon nousu prosenteina: 151 %
Lucile haistelee pupua
ja sitten taas jatkaa uniaan.
VIIDES PENTU
Työnimi: KooKoo
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 303 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 723 g
Painon nousu prosenteina: 139 %
KooKoon komea sivuprofiili
KooKoon nenä on vielä hieman pilkukas
KUUDES PENTU
Työnimi: Lasse
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 349 g
Paino 1 vkon ikäisenä: 704 g
Painon nousu prosenteina: 102 %
Mahdottoman komea Lasse
ja samalla niin suloinen.
Tässäpä vielä muutama kuva eiliseltä ja maanantailta.
Lahja 5 pv
KooKoo ja Lucile 6 pv
Lissun kauneuspilkku läheltä

tiistai 22. tammikuuta 2013

6 pv

Huomenna tuleekin viikko täyteen. Otan huomenna yksiviikkoiskuvat, joten illasta olisi luvassa uusia kuvia. Pennut kasvavat tasaisesti. Porukan isoin on edelleen Late, joka ylitti jo 600 gramman rajan - ja reilusti. Lucile tuleekin sitten heti perässä ja on näin ollen jättänyt KooKoon ja Lassen taakseen. Lissu oli eilisen illan punnituksen perusteella porukan toiseksi pienin. Lahja, porukan pienimpänä, haastaa sisaruksiaan oikein ansiokkaasti. Lahja painoi eilen 407 grammaa. Kohta saammekin jännittää kuka näistä ensimmäistä haluaa kurkata maailmaa. Itse laittaisin rahani likoon Lissun puolesta. Saapa nähdä.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

4 pv

Eilinen menikin Turun näyttelyssä, jossa meillä meni ihan kivasti. Kiian tyttö, Emmi, oli avoimen luokan toinen ja sai SA:n. Varsin mukava suoritus kymmenen koiran joukosta. Kiian siskopuoli, Super, voitti luokkansa ja oli PN3. Super sai myös vara-CACIBin. Olin illasta kotona ja kävin vielä punnitsemassa pennut sekä mittaamassa Kiian lämmön. Painot ovat hienosti nousussa ja lämpö laskussa. Latge on edelleen porukan painavin ja painoi tosiaan eilen illalla 516 grammaa. Perässä tulee Lasse, joka painoi eilen 487 grammaa. KooKoo kirii Lassea painossa ja painoi eilen 466 grammaa. Lissu ei ole mikään turha tyttö, sillä Lissu haastaa KooKoota kisassa. Lissu painoi 5 grammaa vähemmän kuin tumma veljensä. Lucilelle sain mitattua 446 grammaa ja Lahjalle 318 grammaa. Kaikki ovat siis hienosti nostaneet painoaan. Tänään onkin tyystin kotipäivä, mikä tuli kyllä ihan tarpeeseen. Tästä alkaakin pitkä ja ällöttävän pennuntuoksuinen kotiaresti. :) Ai niin, pentuja voi tulla katsomaan 9.2. lähtien. Ja tässä tämän päivän kuvasaalista.
 
Lassen tummanpuhuva nassu lähietäisyydeltä
Lahja ja KooKoo liki toisiaan
Lahja ja Lasse
Lahja, KooKoo ja Late maitobaarissa
Lasse ja äippä nokat vastakkain
Laten nassu
Late 4 pv
Lucile halaa Latea
Lucile menossa syömään
Lucile ja Laten halaus läheltä
Lucile voimistelee
Maitobaarin piikki on auki

perjantai 18. tammikuuta 2013

2 pv

Niin se vain toinen päivämme taittuu iltaan. Kaikilla pennuilla on paino noussut hienosti. Kaikki pojat painavat jo yli 400 grammaa. Tällä hetkellä pojista painavin on Late, jonka paino tänä iltana oli 456 g. Late on myös nähty harjottelevan kävelemistä... ja ikää pojalla oli 2 päivää. :/ Lasse on ottanut painonnostokisan rennosti ja sijoittui tänä iltana toiseksi. Lasse painoi 435 grammaa. KooKoo rikkoi 400 gramman rajan ja painoi 409 grammaa. Tytöistä erityisesti Lissu on kovaa vauhtia ylittämässä 400 gramman rajapyykin. Lissu painoi tänä iltana 399 grammaa. Myöskään Lucile ei ole siitä enää kaukana, sillä Lucilen paino oli 393 grammaa. Pikku Lahjamme on nostattanut painoaan todella kiitettävästi, vaikka onkin edelleen porukan pienin. Tänä iltana Lahja painoi 289 grammaa ja on siis saanut syntymäpainoonsa melkein 60 grammaa kahteen päivään. Lahja onkin nähty erittäin usein maitobaarissa, joten suhteellinen painonnousu selittyneen tällä. Tässä teille vielä muutama kuva tältä illalta. Huomenna matkaankin Turkuun näytelmiin, joten päivityksen jäävät vähiin. Äitini onkin täällä pentu-/lapsivahtina. Myös mummokoira on palannut kotiin pitämään teinit kurissa.
Lucile ja Lahja liki toisiaan
Lahja ja Lissun varpaat
Late röllöttää massu täynnä
Tytöt nähdään usein keskenään
Lissu, KooKoo, Lahja ja Lucile

torstai 17. tammikuuta 2013

1 pv

Yö meni hienosti. Kasvattajatäti oli joko niin väsynyt, ettei herännyt pentujen ääniin, vaikkakin nukkui pentuhuoneessa tai sitten pennut eivät pitäneet itsestään meteliä. Kaikkien painot Lahjaa lukuun ottamatta olivat nousseet eiliseen iltaan mennessä jo jonkin verran. Lahja kuitenkin otti takaisin menettämänsä painon ja laittoipa siihen päälle vielä muutaman gramman tähän aamuun mennessä. Otin tuolla laatikolla ollessani muutaman kuvan. Kuvailen pentuja niin, etten koske niihin ja sillä tavalla herättele niitä turhaan. Pienet muuten luulevat, että on taas ruoka-aika ja syövät pian vatsansa kipeiksi. Tämän vuoksi kuviin tulee aina kuka milloinkin. Yksittäiskuvia ottelen vasta ensi viikolla, kun pennut täyttävät viikon. Pyrin muutenkin antamaan mammakoiralle hoitamisrauhan ja olen lähinnä kuulolla. Tämä alku meneekin mammakoiran hoivaamiseen. Ruoat ja juomat tarjoillaan suoraan laatikkoon. Pissalle joudun raahaamaan muorin hihnassa. Kyllä se jo tänä aamuna suostui käymään kakilla ihan itse "vapaaehtoisesti". Pihaa edemmäksi Kiia ei suostu lähtemään, eikä tarvitsekaan. Tehkööt tarpeensa sinne. Pitää sitten pitää tässä jossain vaiheessa kakkatalkoot.
KooKoo haistelee omia varpaitaan (pyllypesun jäljiltä)
KooKoon pikinokka
Lucile söpöstelee
Lahja änkäytymässä äitinsä tassun alle
Lasse-hurmuri ruokaunilla
Asuuko pentulaatikossani kirahvi? Late ja Lucile
Lissu tyytyväisenä

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Saanko esitellä...

Kiian ja Ranen Ässät!
ENSIMMÄINEN PENTU
Työnimi: Lissu
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 276 g
TOINEN PENTU
Työnimi: Late
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 327 g
KOLMAS PENTU
Työnimi: Lahja
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 230 g
NELJÄS PENTU
Työnimi: Lucile
Sukupuoli: narttu
Syntymäpaino: 285 g
VIIDES PENTU
Työnimi: KooKoo
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 303 g
KUUDES PENTU
Työnimi: Lasse
Sukupuoli: uros
Syntymäpaino: 349 g
PERHEPOTRETTI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.